oktober, 2016

tor13okt19:00- 20:00UtkantTvå små orkestrar i utkanten av jazz19:00 - 20:00 Typ:Evenemang,Musik

Om Evenemanget

Kom och hör två små men mycket intressanta orkestrar som spelar musik i jazzens utkanter och kanske faktiskt överhuvudtaget i utkant. Tillsammans gör de en miniturne med start på Stockholms jazzfestival den 11 oktober och fortsätter på Omnivariatet i Uppsala den 13e Oktober och vidare den 14e Oktober på Larry´s i Stockholm. ev. osv.

Två Cirklar

Duon Två Cirklar aktualiserar en pågående kontinuerlig improvisation, en fortsättning och ett återgivande av ett visst ”konstituerande” tidsförlopp i samband med ett åskväder.

  • Thommy Wahlström – sopransax
  • Pål Stenqvist – trummor

Uzumaki Redux

I slutet av 90-talet bildade saxofonisten Daniel Borgegård Älgå och basisten Jair-Rohm ParkerWells duon Uzumaki. Musiken bestod av fria improvisationer med en blandning av både akustiska och elektroniska element. Drygt 10 år senare tillkom David Lius på trummor och Thomas Caudery på trumpet. Musiken tog nu en vändning och blev av en helt akustisk natur. Det melodiska samspelet stod i centrum och originalkompositioner kom att vävas in i den friimprovisatoriska kontexten. Efter att Jair Rohm Parker Wells bosatt sig i Thailand kort därefter koncentrerade sig Daniel Borgegård Älgå och Thomas Caudery på att som duo gå djupare in i utforskandet av det melodiska samspelet vilket resulterade i ett par inspelningar, konserter (bla på Stockholm Jazz Festival 2013) och musik till en dansföreställning. Nu i den senaste transformationen, Uzumaki Redux, möts Daniel Borgegård Älgå, Mike Lloyd och Mats Dimming och interagerar med det spelade och ospelade.

  • Daniel Borgegård Älgå – altsaxofon, klarinetter, livesampling
  • Mike Lloyd – trumpet
  • Mats Dimming – kontrabas

Tid

(Torsdag) 19:00 - 20:00

Plats

Omnikvariatet

Dragarbrunnsgatan 53

Arrangeras av

Omnikvariatet i samarbete med Studiefrämjandetkontakt@omnikvariatet.se

X
X