maj, 2016

ons25maj19:00- 20:00Bredwide Lysstening19:00 - 20:00 Typ:Evenemang,Musik

Om Evenemanget

En knämudd, en sax och två röster bjuder på en kväll med impulsiv komposition och kompromisslös improvisation. Från fyra länder, tre städer och två kön kommer ny musik som älskar att villa bort sig i sin egen verklighet och klang.

Medverkande: Matilda Andersson (Gbg), Ann Rosén (Sthlm), Thommy Wahlström och Girilal Baars

Biografier:
********************
Matilda Andersson är en vokalist född 1990, bosatt och verksam i Göteborg, urpsrungligen från de djupa skogarna i Algutstorp utanför Tranemo och verksam som musiker, kompositör i många konstellationer. Hon framträder mycket med hennes egna skivaktuella band Fartyg6 och Fyr. (Skivor släpps i sommar/höst på PACAYA records).
Matildas genreresor går genom fri improvisation, rock och pop till jazz, folkmusik, soundscapes och akustisk noise. Hon går från att ha framträtt med Bohuslän Big Band och väntar gör nu en U.S.A-turné med fri improvisationsduon med saxofonisten Daniel Gahrton och med Great Learning Orchestra.
********************
Ann Rosén är konstnär och musiker som denna kväll spelar på Knämudd.
Knämudd är ett specialbyggt instrument som består av en stickad sensor och ljud som man styr med sina knän. Verket ”Bredvid A” handlar om parallella processer som kan påverka varandra men inte är kopplade! Som små barn som leker bredvid varandra snarare än med varandra. De har mycket gemensamt och kan även låna saker från varandra. Men de är fortfarande i sina egna världar! Bredvid A ingår i en serie verk för saxofoner och liveelektronik och ingår som en del av Anns projekt Stora Barriärorkestern http://storabarriarorkestern.se/
******************
Thommy Wahlström – Sopransaxofon. Musiker och tonsättare inom området nutida musik. Musiker inom improviserad musik och folkmusik och jazz. Har lärt låtspel från fiolspelmän i Dalarna och samarbetat med musiker från olika delar av världen såsom Väst- och Östafrika, Indien, Iran etc. Utbildad i komposition/EA på Musikhögskolan i Stockholm.
www.thommywahlstrom.se
******************
Girilal Baars är tonsättare och vokalist baserad i Uppsala. Han är aktiv både inom den elektroakustiska musiken och inom vokal musik.. Girilal är främst intresserad av att utforska olika aspekter av vokal musik genom den nutida musikens estetik och metoder. Han avslutade nyligen sin doktorsavhandling i komposition på temat ”Ballads and Ohms.” De senaste åren har hans musik framförts på 4 kontinenter.
******************

Tid

(Onsdag) 19:00 - 20:00

Plats

Omnikvariatet

Dragarbrunnsgatan 53

Arrangeras av

Omnikvariatet i samarbete med Studiefrämjandetkontakt@omnikvariatet.se

X
X